Belediye Başkanı Sayın Yaşar Şahin Muharrem Ayı Mesajı Yayınladı

Belediye Başkanı Sayın Yaşar Şahin Muharrem ayı mesajı yayınladı. Şahin Mesajında,

“Tarihe baktığımızda en acı ve en anlamlı günlerin vuku bulduğu muharrem ayına tekrar kavuşmuş bulunmaktayız. Bu ayda yaşanan belli başlı hadiseler şunlardır.

1- Allah, Hz. Musa’ya (a.s.) Âşura Gününde bir mucize ihsan etmiş, denizi yararak Firavun ile ordusunu sulara gömmüştür.

2-  Hz. Nuh (a.s.) gemisini Cûdi Dağının üzerine Âşura Gününde demirlemiştir. Hz. Nuh’un gemisinin 40 gün 40 gece su içinde kaldıktan sonra, tufandan kurtulup sular çekildiğinde Cudi Dağı’na oturduğu o gündür. Yine bu inanışa göre Hz. Nuh gemide kalan erzakların hepsini karıştırıp bir çorba pişirilmesini söylemiş. O günün anısına çorbanın yapımına devam edildi

3-  Hz. Yunus (a.s.) balığın karnından Âşura Günü kurtulmuştur.

4-  Hz. Âdem’in (a.s.) tevbesi Âşura Günü kabul edilmiştir. İdris Peygamber’in göğe çıkması bu günde olmuştur.

5- Hz. Yusuf kardeşlerinin atmış olduğu kuyudan Âşura Günü çıkarılmıştır.

6-  Hz. İsa (a.s.) o gün dünyaya gelmiş ve o gün semâya yükseltilmiştir.

7- Hz. Davud’un (a.s.) tevbesi o gün kabul edilmiştir.

8- Hz. İbrahim’in (a.s.) ateşte yanmaktan kurtulduğu gündür. Hz. İbrahim’in oğlu Hz. İsmail de o gün doğmuştur.

9- Hz. Yakub’ un (a.s.), oğlu Hz.Yusuf’un hasretinden dolayı kapanan gözleri o gün görmeye başlamıştır.

10- Hz. Eyyûb (a.s.) hastalığından o gün şifaya kavuşmuştur.

Hz. Ali efendimiz ve Hz. Fatıma’ nın biricik evlatları peygamberimiz efendimizin torunu Hz. Hüseyin efendimizin şehit edilmesi, özellikle inananları derinden üzmüştür. Gaddarca işlenmiş bu hadiseyi insanlığın ve inananların bir daha yaşamaması en büyük dileğimizdir.

Geçmişten ibret alarak, geleceğe daha hazırlıklı huzurlu girmenin derslerini bize hatırlatan Kerbela hadisesini çok iyi okumalı ve anlamalıyız.

Bu mübarek gün ve gecelerin önemi İslam toplumları tarafından dikkate alınır ve insanlarımız ibedetlerini artırarak Allaha yakınlaşmaya çalışırlar.

Bu duygularla, Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine, bereket ve feyzin bollaştığı böylesine güzel bir aya girmenin sevinç ve mutluluğu ile tüm Gürgentepe’li hemşerilerimizin ve İslâm Âleminin Muharrem ayını kutluyorum.

Aşure aşındaki gibi tüm renkler ve tatları bir arada topladığımız zaman hepimizin huzurlu ve mutlu olacağına inanıyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.” Dedi.