6 Mayıs Geleneksel Gürgentepe Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

6 Mayıs Geleneksel Hıdırellez Şenliği coşkuyla kutlandı. Bu Yıl 152’ncisi gerçekleştirilen 6 Mayıs Geleneksel Gürgentepe Hıdırellez Şenliği, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü Atatürk Büstüne Şenlik Çelenginin konulması ile başladı. Aynı gün Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Sergisi açılışı yapıldı. 6 Mayıs 2018 Pazar günü etkinlikleri arasında yer alan Karakucak Güreşleri,  ilçemiz Çamlıca Tepesinde yapılan Şenlik Alanında ilk defa   yapıldı. İzleyici ve sporculara tarafından çok beğenilen yeni alanda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, Sporculara, Davetlilere ve halka hoş geldiniz diyerek, yeni şenlik alanını ve yapımı devam edilen  Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri  hakkında bilgiler verdi. Yalçınkaya, yapımına devam edilen sosyal tesislerinde bitirilerek en kısa sürede halkımızın hizmetine sunulacağını söyledi. Devam eden Karakucak Güreşleri sırasında aniden bastıran dolu ve yağmur Hıdırellez’e yakışır bir havanın yaşanmasına neden oldu. Güreş alanını çevreleyen çadırlar sayesinde halkımız ıslanmaktan kurtularak yağmur altında gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerini izleme zevkini yaşadılar. 2019 Yılı Güreş ağalığı için yapılan seçimi bu yılın Güreş Ağası Tikenlice Mahallesi Muhtarı , Yalçın İnşaatın Sahibi Adem Yalçın 152.000,00 TL ile aldı. Güreşler sonucunda baş pehlivanlığı Gölköy Belediyesi Sporcularından İbrahim Çamyar aldı. Aynı gün ilçemiz Kaymakamlık Meydanında gerçekleştirilen Şenlik konser alanı ise tamamen doldu. Sponsorluğunu 2018 Yılı Güreş Ağası Tikenlice Mahalle Muhtarı ve Yalçın İnşaatın sahibi Adem Yalçın’ın ve Sunuculuğunu Murat Doğan’ın yaptığı Konserde Gaye Aksu, Ordulu Grup Tek, Seyhan Güler  sahne aldılar. Konser sonunda yapılan havai fişek gösteri ile 2018 Yılı 6 Mayıs Geleneksel Hıdırellez Şenliği sona erdi.

Altaş TV Çekimi İzle                TV52 Çekimi İzle