6 Mayıs Geleneksel Gürgentepe Hıdırellez Şenliği Gerçekleştirildi

05 Mayıs 2017 Cuma günü Atatürk Anıtına Şenlik Çelenginin  konulması ile  başlayan “151. 6 Mayıs Geleneksel Gürgentepe Hıdırellez Şenliği” Güneşli ve sıcak bir günde Gurbetten gelen Gürgentepe’ lirlerin ve ülkemizin birçok yerinden gelen sporseverlerin katılımı     ile   coşkulu bir şekilde kutlandı.

05 Mayıs 2017 Cuma günü Saat: 11.10’da başlayan Hıdırellez Yemek yarışmasına çok sayıda yarışmacı katıldı.  Yarışmada misafir Jüri üyelere tarafından  Mantı Yemeğiyle İncilay Çakmak birinci, Pide Çanağında Saç kavurma ile yarışmaya katılan Hatice Keskin ikinci, Mısır Çorbası ile yarışmaya katılan Gülcan Korkmaz üçüncü ve Çökertme Kebabı ile yarışmaya katılan Dr. Melike Yılmaz Jüri Özel ödülüne layık görüldüler. Yarışmada dereceye gren katılımcılara çeşitli ödüller verildi. Yarışma sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, yarışmacılara teşekkür ederek hediyeler verdi.

Aynı gün Saat 14.00’da Yapılan Hıdırellez Amatör Ses Yarışması kalabalık halk tarafından beğeniyle izlendi. Konser havasında geçen yarışmada birinciliği Sinem Demirer, ikinciliği Aydın Bıçakçı, üçüncülüğü Ümit Can Şanlı ve Jüri özel ödülünü Sıla Arıcan aldı. Yarışmacıları tebrik eden Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.

6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Saat 11.00 ‘ da İlçe Şehir Stadında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gürgentepe Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekinin gösterisiyle başlayan Karakucak Güreşlerine çok sayıda sporcu katıldı. Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya Güreş izlemeye gelen sporseverlerin yanlarına giderek hepsine hoş geldiniz dedi. Oldukça çekişmeli geçen güreşler Ordu Milletvekilleri Sayın Oktay Çanak ve Sayın Metin Gündoğdu, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, 2016 Yılı Güreş Ağası Ekrem Bulut ve kalabalık halk tarafında izlendi. Kıran kırana geçen güreşler sonunda, Başpehlivanlığı Murat Duman alırken, Ali Cihan İkinci, Recep Demir üçüncü ve Murat Solakçı dördüncü oldu. Gürgentepe Tikenlice Mahalle Muhtarı Yalçın İnşaat Şirketi sahibi Adem Yalçın 2017 Yılı Güreş Ağası seçildi.

Aynı gün saat 17.00’da başlayan Sponsorluğunu  Bulut İnşaat Sahibi ve 2016 Yılı Güreş Ağası Ekrem Bulut ve İstanbul Gürgentepe Işıktepe’ liler Derneği Başkanı İlhan Işık’ın yaptığı ve sunuculuğunu Murat Doğan’ın yaptığı Şenlik Halk Konserine sanatçılar Ordulu Grup Tek Erdoğan-Zülfiye, Canan Arlı, Sefa Genç, İmdat Atıcı ve Ordulu Yasemin Katıldı.  Ordu Alevi Kültür Derneği Semah Ekibi Semah gösterisi yaptı. Konser sırasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya, konsere katılan sanatçılara teşekkür ederek plaket verdi. Konser bitiminde havai fişek gösteri yapılarak 2017 yılı “6 Mayıs Geleneksel Gürgentepe Hıdırellez Şenliği” sona erdi.

video -ALTAŞTV ve TV52 çekimlerini İzlemek İçin Tıkla